Kontakt

Har du tankar eller idéer som du vill dela med dig av? Du når mig på: erikorik@yahoo.se

måndag 26 mars 2012

Lågprisflyg på Lågprisflygbolag.se

Nu inför sommaren gäller det att lära sig så mycket som möjligt om lågprisflyg. På så sätt kan du lägga mer pengar på ditt resmål.
 
1. Många lågprisflygbolag har kampanjpriser därför lönar det sig att kolla deras sajter ofta.

2. En grundregel för lågprisflygbolagen är att man bokar och betalar online, plus att det gäller att boka så tidigt som möjligt för att få de billigaste biljetterna eftersom det finns olika prisklasser på varje plan och de billigaste biljetterna tar så klart slut först. Hur lång tid i förväg man kan boka varierar, men det är vanligt med mellan fyra och sju månader.

3. Om du bokar med något bolag som flyger från Sverige, anges priset ofta i svenska kronor. Annars används lokal valuta eller dollar. Kontrollera vilken valuta som gäller när du får upp prisuppgifterna för ett flyg.

4. Språket på bokningssajterna är vanligen engelska, förutom för några bolag som flyger från Sverige.

5. Allra störst är lågprisflyget i Nordamerika, Europa, Asien och Australien. Däremot är det ännu inte så många lågprisbolag som flyger interkontinentalt (mellan olika världsdelar), fast några finns, till exempel från Europa till USA, Nordafrika och ett par till Asien. Sedan börjar det bli fler och fler lågprisflyg mellan Asien och Australien.

6. Lågprisbiljetter går vanligen inte att boka om eller så är det en hög ombokningsavgift och krångligt.

7. Om du bokar en serie flygningar, ha inte för snäv tidtabell. Om ett flyg är försenat och du missar nästa får du inte några pengar tillbaka plus att du måste köpa en ny biljett vilket kan bli dyrt med kort varsel. Ska du göra två flygningar under samma dag, se till att det är gott om tid för byte med minst 3-4 timmar.

8. De flesta lågprisbolagens sajter har route maps (kartor) där du kan klicka på destinationer och se vart de flyger.

9. Om du flyger mellan två länder utanför Europa bör du kolla visumreglerna. För att bli insläppt i en del länder, måste du kunna visa upp en flygbiljett ut ur landet. Hör med landets ambassad, om det exempelvis går bra att visa upp en utskrift av en e-biljett. En utresebiljett krävs för att bli insläppt i bland andra Australien och Nya Zeeland.

10. Det skadar aldrig att även kolla upp flygpriser hos "de vanliga flygbolagen", eftersom även de kan ha bra priser emellanåt.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails